Overige behandelingen

Taping: 

Als onderdeel van een behandeling kan het zijn dat een taping ondersteunend kan werken. We gebruiken hiervoor diverse technieken zoals de medical taping maar ook de klassieke sporttaping.

Schoenadvies: 

Tijdens het eerste onderzoek zullen ook schoenen uitgebreid gecontroleerd worden. Schoenen vertellen een eigen verhaal over gebruik van de voeten en laten ‘knelpunten’ duidelijk zien. Soms kan een schoenadvies voldoende zijn om uw klachten te verhelpen.

Schoen modificaties:

Indien een advies niet voldoende is maar er een kleine correctie aan de schoen zelf, kunt u ook bij ons terecht. Denk hierbij bv. aan het uitknobbelen van bepaalde delen van de schoen.

Vilttherapie:

Vilt is een prachtig materiaal om tijdelijk drukplekken te ontzien op de voet. Om te kijken of een zool of andere aanpassing kan gaan werken wordt er gebruik gemaakt van vilt, dit wordt direct op de huid geplakt en blijft dan een aantal dagen zitten. Bij controle kan dan gekeken worden naar de effectiviteit en bepaald worden of dit definitief wordt doorgevoerd.

Manuele therapie en mobilisaties:

Bij langdurige overbelasting of verkeerd gebruik heeft het lichaam de neiging/ mogelijkheid om structuren ‘vast’ te zetten. Vaak zien we dat bij rug en bekkenklachten maar ook bij voet en onderbeen is dit regelmatig voorkomend. Om definitieve therapieën, zoals zolen, goed te laten functioneren kan het zijn dat er een paar sessies nodig zijn om de voet weer ‘los’ te maken.  

RENÉ OTTENS

“Verschillende technieken toepassen zodat u snel van uw klachten verlost bent.”

Wat zijn de kosten?

Bekijk onze tarievenlijst over de mogelijke kosten. In veel gevallen wordt een deel van de kosten  vergoed. Raadpleeg ons vergoedingenoverzicht om te kijken welk deel van de kosten u vergoed krijgt. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat dus niet ten koste van uw eigen risico. Vanuit de basis verzekering kunt vergoedingen krijgen als het om preventieve voetzorg bij diabetes gaat.

Behandelingen

Podotherapeutische zolen

Veel klachten aan uw voeten zijn te verhelpen met zolen.

Lees verder

Podotherapeutische slippers en sandalen

Ook goed kunnen bewegen zonder ‘dichte’ schoenen.

Lees verder

Instrumentele behandeling

Likdoorns en eelt verwijderen geeft direct verlichting.

Lees verder

Voetbehandelingen door medisch pedicure

Geregelde voetzorg voorkomt veel leed.

Lees verder

Orthonyxie (nagelbeugel)

Langzaam de nagel corrigeren voor een normale uitgroei.

Lees verder

Orthese (siliconen teenstukje)

Directe drukontlasting bij pijnlijke tenen.

Lees verder

Overige

Wat kan de podotherapeut u nog meer bieden.

Lees verder