Instrumentele behandeling door podotherapeut

Instrumentele/ voetbehandelingen zit in de basisopleiding van de podotherapeut. Hierbij zal de podotherapeut medisch noodzakelijk voetzorg verlenen. Dit kan variëren van verwijderen van eelt en likdoorns tot het behandelen van ingroeiende teennagels. Tevens kan de podotherapeut besluiten behandelingen te blijven geven bij hoog risico voeten zoals bv. bij mensen met diabetes. Eerst zal de podotherapeut kijken waarom er overmatig eelt of likdoorns ontstaan en die met een schoenadvies of  hulpmiddelen proberen op te lossen. Indien klachten verdwenen of milder zijn maar zorg blijft nodig kan er besloten worden om verdere behandelingen voort te zetten bij onze medisch pedicure (of pedicure waarmee we een samenwerkingsverband hebben).

Wondbehandeling

Wondbehandeling vraagt speciale expertise van uw podotherapeut. Indien u  een wond hebt aan uw voeten en deze niet geneest of u denkt dat er een ontsteking hebt gaat u in eerste instantie naar uw huisarts voor een beoordeling. Deze kan bepalen of u voor de wond bij de podotherapeut moet zijn of dat andere maatregelen zoals b.v. antibiotica nodig zijn.

Zeker bij mensen met een verhoogd risico of een verlaagde weerstand is het van belang dat wonden niet te lang in de huisartsenpraktijk of in de podotherapie praktijk zijn.  Is er een laag risico dan kan de huisarts vragen of wij de wondzorg overnemen. Wondzorg valt (nog) niet onder basis verzekerde zorg maar onder de aanvullende verzekering.

RENÉ OTTENS

“Een likdoorn verwijderen geeft direct pijnverlichting.

Wat zijn de kosten?

Bekijk onze tarievenlijst over de mogelijke kosten. In veel gevallen wordt een deel van de kosten  vergoed. Raadpleeg ons vergoedingenoverzicht om te kijken welk deel van de kosten u vergoed krijgt. Podotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat dus niet ten koste van uw eigen risico. Vanuit de basis verzekering kunt vergoedingen krijgen als het om preventieve voetzorg bij diabetes gaat.

Behandelingen

Podotherapeutische zolen

Veel klachten aan uw voeten zijn te verhelpen met zolen.

Lees verder

Podotherapeutische slippers en sandalen

Ook goed kunnen bewegen zonder ‘dichte’ schoenen.

Lees verder

Instrumentele behandeling

Likdoorns en eelt verwijderen geeft direct verlichting.

Lees verder

Voetbehandelingen door medisch pedicure

Geregelde voetzorg voorkomt veel leed.

Lees verder

Orthonyxie (nagelbeugel)

Langzaam de nagel corrigeren voor een normale uitgroei.

Lees verder

Orthese (siliconen teenstukje)

Directe drukontlasting bij pijnlijke tenen.

Lees verder

Overige

Wat kan de podotherapeut u nog meer bieden.

Lees verder